Ознака: појави

Организацијата „Цивил“ ги осудува појавите на детски борби

Невладината организација „Цивил“ најостро ја осудува појавата на организирање борби меѓу малолетници во скопски Капиштец. Особено загрижува фактот што не се работи за еден...

„Тополиното“ на Баро се појави во серијата „Сенки над Балканот“

Моите олдтајмери се користени во повеќе филмови, меѓу кои се: „Џипси меџик“, „Ослободување на Скопје“ и „Трето полувреме“. Последен пат дел од некоја филмска...

Бројки, појави, предлози

Бидејќи честопати ги мешаме термините или ги поистоветуваме регионите со изборните единици или општина со град, треба да се знае кои се тие и...