-1.2 C
Skopje
16.1.2022 - 10:48

Ознака: почист воздух

Инвертери за почист воздух во Скопје

ГОЛЕМ ИНТЕРЕС ЗА ПОВИКОТ НА ГРАДСКИТЕ ВЛАСТИ Градот веќе две години доделува субвенции за граѓаните за набавка на еколошки инвертер клима-уреди. Минатата година беа издвоени...

Градинката „Орце Николов“ доби филтер за почист воздух

Во занималните каде што се згрижуваат деца од осум месеци до тригодишна возраст во градинката „Орце Николов“, во Карпош 3, поставен е филтер „нанокс“,...

Гасификација на домовите неопходна алтернатива за почист воздух

Поголем дел од населението се загрева на дрва, при што во процесот на согорување на дрвото во воздухот се испуштаат цврсти честички. Кога греењето...

Воздухот ќе се прочистува со законски измени

Министерството за животна средина не нуди интервентно решение со кое веднаш ќе се добие почист воздух. Во моментов презема низа законски измени и мерки,...

Стана практика да се гради врз зеленило, а сакаме почист воздух

И во последниот случај пред детската градинка „Бубамара“ во Ново Лисиче, врз дел од паркот ќе се гради паркинг. Од невладините организации велат дека...

Многу стратегии, малку акции за почист воздух

Македонските градови минатата година соборуваа светски рекорди според загаденоста на воздухот, поради што власта најави сериозна борба со загадувачите. Со почетокот на есента и...

Скопјани во исчекување дали ќе дишат почист воздух зимава

За еден месец во Скопје почнува грејната сезона, а граѓаните се прашуваат кои конкретните мерки ќе ги преземат надлежните за справување со загадувањето. Лошото...