-9.2 C
Skopje
26.1.2022 - 6:18

Ознака: поуки

Поубаво се расте со златните етички поуки

Како што не им минува времето на скапоценостите, така времето не им минува ни на позитивните морални идеи и поуки. Некои од нив со...

Заканите се повторуваат, поуки не се извлекуваат

Загрижува фактот што хакерите толку лесно упаднале во системите на исклучително чувствителни владини институции, па добро што во целата ситуација не ни направиле и...

Времето не им минува на позитивните морални идеи и поуки

Етика за млади Етичка мисла Луѓето меѓусебно треба да се однесуваат така што од пријателите нема да создаваат непријатели, туку непријателите ќе ги претвораат во пријатели. Питагора,...