Ознака: поттикне

Социјалната пензија ќе ја поттикне сивата економија

Во однос на поттикнувањето на неформалната економија, експертите велат дека тука веќе има простор за злоупотреба на социјалното право, со што би се поттикнале...

Да се поттикне љубопитноста кај учениците

Ќе се намали употребата на тестовите на знаење. Покрај оценката, предвидени се полугодишни и годишни извештаи за напредувањето на секој ученик Новите наставни програми, кои...