Ознака: потрошувачи

Во ЕУ поголеми казни за трговците што ќе ги измамат потрошувачите

Трговците и што ќе ги измамат потрошувачите се соочуваат со поголеми казни од средината на декември, а ветеринарните, земјоделските и другите инспекции, исто така,...

Сертификати за фер компании

Сертификат „Фер за потрошувачот“ добија 45 компании, кои имаат јасно дефинирани правила за заштита на безбедноста и здравјето на потрошувачите, со фер пазарни практики...

Повеќе од половина од потрошувачите не ги читаат декларациите кога купуваат...

Речиси за сите македонски потрошувачи (91 отсто) означувањето на храната, односно информациите напишани на пакувањето на храната и на пијалаците се важни. Педесет и...

И со либерализацијата, цената на струјата засега непроменета

Граѓаните што остануваат со универзалниот снабдувач важно е да знаат дека цената на енергијата останува непроменета до јуни, кога се носи нова одлука за...

Со нов правилник ќе се цеди водата од месото

Нови декларации за месото ќе бидат изработени во согласност со новиот правилник, кој ќе стапи во сила од први мај годинава, а чие почитување...

Потрошувачите најмногу се жалат на техничките производи

Доколку производот се расипе по четврти пат, а гаранцијата сѐ уште важи, потрошувачот има право од трговецот да побара замена на производот со нов...

Потрошувачите на „Скопје Север“ повторно без парно

Потрошувачите на топлификацијата „Скопје Север“ повторно се без парно и мрзнат. Како што нѐ информираа од топланата, испорачателот на гас „Макпетрол пром-гас“ повторно им...

Сертификати за компаниите што се фер со потрошувачите

До крајот на годинава 46 домашни компании ќе добијат сертификат „фер со потрошувачот“ како вид гаранција дека постапуваат чесно со купувачите или корисниците на...

Сертификат „Фер со потрошувачите“ ќе добијат 46 компании

Подобрување на односот производител-потрошувач, зголемување на довербата меѓу двете страни и поголема конкурентност на компаниите на домашниот и на странскиот пазар се придобивките од...