Ознака: потреби

Парите од општинскиот буџет ќе се трошат за потребите на граѓаните

ПРИЛЕП Прилепските советници го усвоија буџетот за 2021 година и, како што велат од Општината, издвоени се средства за проекти што биле од интерес на...

Фолклорна работилница за деца со посебни образовни потреби

Во домот на културата „Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци, минатиот четврток, се одржа фолклорна работилница во која учествуваа десетина ученици од посебните паралелки при ООУ...

Ќе направам се што можам и умеам за среќата на децата...

OД БЕЛЕЖНИКОТ НА ПИСАТЕЛКАТА: СОЊА ГАВРИЛОВА Денес ви ја претставуваме авторката Соња Гаврилова од Велес. Гаврилова дипломирала на Филозофскиот факултет во Скопје на групата психологија,...

„Шах со Бах“ за децата со посебни потреби

Пуштено е првото електронско издание на стихозбирката „Шах со Бах“ за деца и возрасни што ја сакаат (или сакаат да ја засакаат) музиката од...

Половина милијарда луѓе бараат работа соодветна на своите потреби

Резултатите од студијата покажуваат дека невработеноста на глобално ниво ќе порасне првпат речиси по една деценија Речиси половина милијарда луѓе низ целиот свет се борат...

Учениците со посебни потреби помеѓу максималната инклузија и минималните услови

Тенденцијата за невклучување образовни експерти во клучните стратегиски и законски решенија во нашата земја не е нова, напротив, трае подолг период, што резултира со...

Изложба и велигденски базар на деца со посебни потреби во Кавадарци

Во пресрет на велигденските празници во Музеј-галеријата во Кавадарци се одржа продажна изложба на ракотворби насловена „Пролетта во бои“, изработени од штитениците на центарот...