Ознака: Потенцијал

Бизнис-инфо

Дигиталните валути ќе станат вообичаени за две години Креирањето нова дигитална валута би можело да ги поедностави електронското плаќање и приватноста на луѓето што плаќаат...

Неопходна е поддршка на секторите со потенцијал за економски раст

Ниту во годините со идеален раст на БДП, како на пример 2007 година со 6,5 отсто, стандардот на граѓаните не се приближил до оној...

Месарниците со сериозен потенцијал за зарази

Една од лошите практики во месарниците е виткањето на месото во проѕирен најлон, за да се намали загубата во неговата маса при чувањето. Но...

Косово има потенцијал и квалитет што треба да се респектираат

Противникот на Македонија во плејофот за пласман на ЕП 2020, Косово, импресионира во Лигата на нациите, без пораз, со вкупна гол-разлика 15-2, а во тимот...

Данчевски: Македонија дефинитивно има шаховски потенцијал

Кога би се споредиле статистички резултатите на сите македонски млади шахисти од Рига и последните 10 ЕП, сегашниот настап е еден од подобрите, вели...

Потенцијалот на Студенчишко Блато е огромен ако се управува паметно

Идејата за ставање под заштита на Студенчишко Блато е стара со децении, но во последниве години повторно е актуализирана Студенчишко Блато е единственото зачувано блато...