Ознака: постоење

Отфрлајќи ги бугарските барања, ЕУ ги штити своите изворни принципи на...

Македонија, македонската дипломатија, науката и интелектуалната јавност мора подготвено и ангажирано да настапуваат пред земјите-членки, за да не дозволиме преку преговорите и преку ЕУ...

Зошто на светот му се потребни вирусите?

Ако ги снема сите вируси, светот би бил сосема поинаков, меѓутоа не на подобар начин, пишува Би-би-си. Навидум изгледа како вирусите да постојат само за...

Очај од постоење/постоење од очај

Претходната колумна, драг читателу, беше планирана за 15 јули, но по стек на околности се појави следната недела. Сепак останува актуелноста на нејзиниот наслов...

За 23 години постоење, „Златна бубамара“ преживеа неколку вируси

Како примарен успех, годинешното издание на „Златна бубамара“ може да си ја ефектуира барем победата на стравот од коронавирусот За дваесет и тригодишното постоење, манифестацијата...