Ознака: пости

Постот е еден од столбовите на христијанската вера

Постењето се поврзува со воздржување од мрсна храна, но во суштина постењето е многу повеќе од тоа и значи воздржување од лоши мисли и...

Мрсни цени за велигденските пости

Покрај тоа што цените на храната на глобално ниво константно се зголемуваат, на овдешните пазари деновиве секојдневно се менуваат, особено кај зеленчукот и другите...

Во Македонија најмногу се пости

Резултатите од истражувањата покажуваат висок процент на православни верници во Македонија што постат и оваа бројка е поголема отколку онаа што ја покажуваат анкетите...

Се пости за духот, не за телото

Покрај крштението, исповедта и причестувањето, постот е еден од столбовите на христијанската вера, кој е задолжителен за секој верник. Постењето се поврзува со воздржување...