Ознака: постапки

Царината постапките ќе ги води електронски

Царинската управа на Република Македонија го прифати новиот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) кој ќе ја замени досегашната АСИКУДА,...

Брзи решенија за бавни постапки

Одлуката на УЈП сите граѓани преку Интернет да се пријавуваат на нивната веб-страница и да се регистрираат за да добијат веќе готова пресметка и...