-3.2 C
Skopje
23.1.2022 - 7:28

Ознака: посети

Куќата на Калеш Анѓа

Посети го музејот Куќата на Калеш Анѓа е сместена во селото Старавина, од кое потекнува македонската хероина Калеш Анѓа. Куќата сѐ уште гордо стои на...

Спомен-куќа на Кочо Рацин

Посети го музејот Спомен-куќата на Кочо Рацин се наоѓа во Велес. Како потсетник на еден од најголемите поети и комунисти во периодот помеѓу двете светски...

Музеј на Град Неготино

Посети го музејот Општинската установа Музеј на Град Неготино е основана во 1978 година и е институција од областа на културата. Првата изложба била организирана...

Музејска збирка „Библиотека Искра“

Посети го музејот Музејската збирка „Библиотека Искра“ работи во состав на библиотеката „Искра“ од Кочани, како посебна организациска единица од 1985 година. Таа има мала постојана...

Музеј на градот Кратово

Посети го музејот Музејот е основан во 1993 година и денес претставува локална установа чијашто надлежност е да овозможи заштита, чување и промоција на културно-историското...

Спомен-дом „Блаже Конески“

Посети го музејот Спомен-домот на Блаже Конески се наоѓа во прилепското село Небрегово во Општина Долнени. Овој објект, како значаен споменик на културата, припаѓа на...

Музеј на градот Берово

Посети го музејот Музејот на Берово е сместен во зграда во самиот центар на градот, која е реконструирана во духот на оригиналната архитектура од крајот...

Народен музеј – Велес

Посети го музејот Народниот музеј од Велес е организација од посебен општествен интерес. Формиран е во 1946 година, по иницијатива на гимназискиот професор Ѓорѓи Милошев...

Претседателот Пендаровски ја посети изложбата на дела од Петар Хаџи Бошков...

Претседателот Стево Пендаровски ја посети изложбата на дела од реномираниот македонски скулптор, Петар Хаџи Бошков, поставена во археолошкиот локалитет Стоби, а во рамки на...

Фотографското ателје на браќата Манаки

Посети го музејот Фотографското ателје на браќата Манаки е сместенo на најпрометната улица во Битола - Широк Сокак бр.102. На куќата е поставена спомен-плоча, на...