Ознака: портрети

Дигитални портрети инспирирани од карантинот во 2020-та

Инспирација ми беа сите внатрешни емоции и доживувања низ кои поминував за време на пандемијата, па, така, и имињата на делата се поврзани со...

Портрети: Зоран Заев – личност на годината?

Од многуте анкети што се прават на почетокот на секоја година, една од поглавните е изборот на личност на годината. Таа практика кај нас...

Ќе ги видиме славните портрети на големиот Феликс Надар

Организатори на изложбата се Францускиот институт во Скопје и Националната галерија на Македонија, во соработка со престижниот „Жо де пом“ вo Париз, Медијатеката за...

Обожавам да им правам портрети на архитектонските скулптури

Монографијата на Ерина Богоева, „Скопје - архитектурата како фотографска скулптура (1963-1990)“, ќе биде промовирана утре, во 19 часот, во книжарницата „Литература.мк“, на улицата Македонија Ерина...