Ознака: породилно отсуство

Владата ќе го разгледа барањето за продложување на породилното отсуство

Владата ќе ги разгледа барањата на родителите кои предлагаат времено продолжување на породилното отсуство за месец или два и ќе одговори во најкус можен...

Бремените жени остануваат дома, на работа се враќаат оние кои беа...

Владата ја информира јавноста дека на вчерашната четврта седница врз основа на заклучоците на Главниот координативен кризен штаб донесе соодветни одлуки меѓу кои, за...

Родителите и оние на продолжено породилно отсуство се враќаат на работа

Родителите и оние кои се ослободени од работа врз основа на користење на продолжено породилно отсуство, почнувајќи од 23 септември треба да се вратат...

Продолженото породилно отсуство ќе трае до завршувањето на времените мерки

Министерството за труд и социјална политика информира дека на работничките кои се на продолжено породилно отсуство, платеното отсуство им трае сè додека траат времените...

Породилното отсуство ќе трае до завршувањето на времените мерки

Мајките кои се на породилно отсуство сè додека траат времените мерки не мора да се вратат на работа, соопшти Министерството за труд и социјална...

Се продолжува породилното отсуство додека трае вонредната состојба

Родилките чие породилно отсуство од работа истекува за време на вонредната состојба ќе може да останат дома цело време додека трае вонредната состојба. Министерот...

Јапонски министер на породилно отсуство

Јапонскиот министер за животна средина Шињиро Коизуми најави дека ќе земе породилно отсуство затоа што сака да им стане пример на вработените татковци. Коизуми е...