20.1 C
Skopje
21.7.2019 - 0:42

Ознака: порибување

За првпат порибено Осломејското езеро кај Кичево

Идејата на поголема група ентузијасти од Кичево, да го пориби Осломејското езеро денес имаше и своја имплементација. Така во текот на денешниот ден поголемата...

Почна порибувањето со крап на Дојранското езеро

На плажата „Калдрма“ во Нов Дојран почна годинашното порибување на Дојранското езеро со пуштање на 1.750 килограми крап според одредбите од законот за рибарство...

За првпат ќе се порибува Осломејското Езеро

Вештачкото езеро што пред десетина години се формира во една од депресиите на поранешниот рудник за јаглен Осломеј, со површина од над 30.000 метри...