Ознака: „Порги и бес“

„Порги и бес“ – опера или мјузикл?

Со операта „Порги и Бес“, Џорџ Гершвин (1898-1937 г.) отворил нова страница во историјата на операта, а и на музиката. Во 1935 година сериозната...