20 C
Skopje
21.10.2020 - 18:00

Ознака: попис

Попис на населението ќе покаже колку зеленило има во Скопје по...

Со актуелниве случувања, градењето на гасоводот низ заштитената парк-шума Водно и прекумерното интензивно градење станбени згради врз парковски површини во Скопје, се поставува прашањето...

Раи: Граѓаните се заморени од политика, не потребни избори туку попис...

Ниската излезеност на референдумот е израз на се поголема замореност од политиката во Македонија. Многу граѓани се едноставно уморни од сите спорови во политиката,...

Попис во Албанија во 2020, првпат прашања за етничката и верска...

Албанскиот Институт за статистика во 2020 година ќе спроведе попис на населението, домаќинствата и земоделските стопанства, девет години по последната значaјна статистичка операција. За првпат...

Манипулации со пописните податоци

Фељтонот што го објавува „Нова Македонија“ е извадок од неговата книга „Малцинските прашања и националната свест во Грција (Недоречености на грчката историографија)”, која во...

Пописот да биде статистичка, а не политичка операција

Ако можеле некогашните власти, штотуку излезени од шумите, само три години по завршувањето на војната и во услови кога дури немало ни кадар што...

Државата се празни, што ќе покаже попис, ќе видиме

Со намалувањето на природниот прираст на населението, односно на бројот на живородени деца, се добива старечко население, празни училишта утре и немање можност за...

Попис на населението ќе има во април 2020 година

Пописот на населението во Република Македонија во 2020 година ќе се спроведе од 1 до 21 април. На терен ќе бидат ангажирани околу 5.000...

Јанева: Сигурно ќе го гледате СЈО и во други истраги

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, прашана како отвора нови истраги кога нема мандат за тоа, рече дека СЈО според Законот за кривична постапка има...

СЈО ги отвори истрагите „Попис“, „Моќник“ и „Актор“

Партиите од претходната власт се сомничат дека го оштетиле буџетот за повеќе од 175 милиони денари, договарајќи се да го стопираат спроведувањето на пописот...