Ознака: помош

Што купуваа граѓаните со стоте евра државна помош

Во Србија, во мај, кога почна исплатата на еднократната финансиска помош, пораснал прометот на непрехранбени производи и тутунски преработки, а во истиот месец е...

ОН со нова резолуција за хуманитарна помош за Сирија

Советот за безбедност на ОН во саботата вечер од петти обид усвои резолуција за испорака на хуманитарна помош во Сирија преку еден граничен премин...

Кризата само ги акцентира прекаријатните услови на независната сцена

Организиравме и учествувавме на неколку регионални истражувања од кои ќе се изработат анализи на условите за работа на уметниците и културните работници во време...

Локалните власти во Чаир бараат засилени полициски мерки

Претставници на МВР, вчера (9 јуни), присуствуваа на седница на локалниот Совет на Општина Чаир, на тема „Потреба за почитување на мерките на Министерство...

Османи: Навремена и добро таргетирана помош од Катар

Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, во улога на Национален координатор на странска помош во земјава, во присуство на Хамад...

Заев: Трет пакет економски мерки од 355 милиони евра

Да се помогне секому кому му е потребна помош, динамичен раст и градење нова развојна македонска економија базирана на иновативни решенија. Тоа беа принципите...

Пристигнува донација од Катар за справување со ковид-19

На скопскиот аеродром заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, во улога на Национален координатор на странска помош во земјава, заедно...

Нова помош од 10.000 заштитни маски за земјава

Нова серија од 10.000 заштитни маски ФФП2 беа доставени до Дирекцијата за заштита и спасување на Република Северна Македонија, во име на Реск ЕУ...

Османи: Ќе му помогнеме на Институтот за јавно здравје

Секретаријатот за европски прашања ќе му помогне на Институтот за јавно здравје во зголемувањето на капацитетот за тестирање, со цел побрзо олеснување на рестриктивните...

Османи: Пријатели од целиот свет ни помагаат да се справиме со...

Заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, на прес-конференција направи пресек на досегашната распределбата на странската помош наменета за нашата земја за...