Ознака: помага

Германија ќе помага за мигрантите на островите

Пет острови од северниот дел на Егејско Mоре го носат товарот на миграциската криза во име на цела Европа, рече министерот за миграција и...

Сонот му помага на мозокот да се прочисти од штетните материи

Сонот претставува природна состојба за време на која се обновува снагата на телото и умот. За време на сонот се смалува свесноста, се инхибира...

Чистењето дома помага да се ослободиме од стресот

За некои луѓе чистењето на кујнскиот под во траење од неколку минути има смирувачки ефект, исто како оној што го произведува медитирањето. Само еден...