24.8 C
Skopje
31.7.2021 - 10:22

Ознака: помагал

Предoк на хаската и на маламутот пред 10.000 години му...

Заеднички предок на денешните раси на кучиња што се користат за влечење, како што се хаската и маламутот, е стариот сибирски пес што живеел...