Ознака: полициски буџети

Њујорк и Чикаго со најголеми полициски буџети

Во 2017 година, во еден извештај на Центарот за популарна демократија и на Проектот за закон за црните животи и младината беа анализирани полициските...

Повици во САД да се намалат полициските буџети

На демонстрациите се слушаат повици за намалување на средствата за полициските служби како решение за намалување на полициската бруталност. Идејата сега добива поддршка и...