Ознака: политичко

Европа покажува дека не е политичко џуџе

Говорам во име на француското претседателство со Советот на Европската Унија. Сега се наоѓаме во историски миг на воена агресија, но и брутално прекршување...

Политичко-дипломатски автоголови!

Ако за закочувањето на добивањето датум за преговори со Европската Унија вината можеме да ја припишеме на бугарското вето, тогаш причините за застојот на...

Заевизмот, истрошена приказна за едно лажно политичко месијанство

Приказната за заевизмот и соочување со лажното политичко месијанство на еден политички лидер е со цел да ги оставиме духовите на минатото зад себе, за...

Комисии за политичко адаптирана историја

Македонската историска наука е ставена во „волтеровска“ позиција, во која треба да ги докаже туѓите гледишта на сопственото минато, благодарение на два политички билатерални...