Ознака: политичко рекламирање

Наплив на портали поради можноста за користење буџетски средства за изборните...

Трипати повеќе интернет-портали во трката за платено политичко рекламирање Законот не предвидува посебни услови или, пак, критериуми за тоа кој интернет-медиум ги исполнува или не...

Техно – „Спотифај“ забрани политичко рекламирање

Дигиталниот музички сервис „Спотифај“ објави дека ќе го прекине политичкото рекламирање на почетокот од оваа година. Најпопуларниот стриминг-сервис ја донесе оваа одлука поради кампањата...

„Фејсбук“ со построги правила за политичко рекламирање

„Фејсбук“ воведува построги правила за политичко рекламирање и за Европската унија, со што социјална мрежа се подготвува за изборите за Европски парламент. Со новите ограничувања...

Фејсбук во Европа ќе ги исправа грешките од Америка

По лошото искуство со претходните претседателнски избори во САД и сите контроверзи кои се јавија како наводното вмешување на странски фактори од Русија, појавувањето...