7.8 C
Skopje
29.11.2021 - 4:11

Ознака: политичка кампања

Чија предизборна кампања повеќе ги зоврива политичките страсти

Политиколозите и комуниколозите сметаат дека нашите сограѓани не само што ги следат глобалните политички случувања и не само што имаат свое мислење за нив...

Валкано: уметност на негативната политичка кампања

„Сигурен сум дека оваа изборна кампања ќе биде една од највалканите во историјата на земјата. Сигурен сум дека лажните вести и медиумската пропаганда ќе...

Политиката им се намерачи на супербогатите

Економист Жестоките критики кон супербогатите нанесуваат поголема штета отколку корист Сè популарно станува вербално да се напаѓаат милијардерите, особено кога меѓу нив е американскиот претседател. Елизабет...

Нови трендови во политичката кампања

Почетокот на претседателската кампања на кандидатите за шеф на државата донесе и една нова, поинаква нота од претходно и создаде перцепција дека, за разлика...

АВМУ: Да не се користат малолетници во платено политичко рекламирање

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) апелира да не се користат малолетници во платено политичко рекламирање во изборната кампања за претстојните Претседателски...