28.5 C
Skopje
21.8.2019 - 21:21

Ознака: политичари

Македонските метастази

Просто е неверојатно како други држави знаат да се одбранат од секоја потенцијална опасност, а ние самите сме си најголема опасност. Трамп, на пример,...

Граѓаните ја гледаат розовата слика на политичарите

Само пензионерите веруваат во ветувањата на политичарите, а гласачите од другите старосни категории при гласањето се одлучуваат за стручноста и харизматичноста на кандидатите Речиси половината...

Обвинителството бара политичарите да не се мешаат

Јавното обвинителство реагира на забелешките на претседателот на државата, притоа укажувајќи дека не е време за напади врз институциите и дека нема да дозволи...

Какви пораки упатија политичарите за Илинден?

Оцените се дека пораките на водечките политичари беа насочени кон потсетување на минатото, но и кон трасирање на патот кон европската иднина на Македонија Обединувањето,...

Вруточанецот Лулкоски го обезбедувал Смилевскиот конгрес

Гостиварското село Вруток, кое се наоѓа на околу седум километри западно од Гостивар, се наоѓа на подножјето на Шар Планина, а од нејзината утроба...

Добар за политичарите, лош за правниците

ПРВИЧНИ РЕАКЦИИ ЗА НОВИОТ ЗАКОН ЗА ЈО Дел од стручната јавност смета дека со предочените измени на законот, на ова поле, во практика нема да се...

„Бисери“ на политичарите за економија

Коста Стоименовски Челните луѓе на македонската влада најавуваат подготвеност да држат лекции за економијата! А познато е дека лекции држат даскалите и професорите, додека политичарите...

Каква политика – такви политичари

Криминал, корупција, заборавена правда, афера до афера, обиди за успешни и неуспешни пучеви, наместени милионски тендери, рекетирања за вртоглави суми во евра, владеење на...

Шведска не нуди никаков луксуз или привилегии за своите политичари

Новинарката Клаудија Волин од Бразил, која од 2003 година живее во Шведска, во една своја неодамнешна репортажа опишува како изгледа животот на политичарите во...

Граѓанско помирување – што значи и како да се спроведе

Според аналитичарите, помирувањето е реален белег на современите општества, но поделеноста на македонското битие лежи, пред сѐ, во непостоењето национален консензус за суштествените прашања Новиот...