4 C
Skopje
21.1.2019 - 13:12

Ознака: политика

Вистински одраз или искривување на ликот во општественото огледало

Според политиколозите, врската меѓу граѓанските движења и политичките партии е многу тесна и тие меѓусебно си се употребуваат и злоупотребуваат во зависност од околностите...

Заев: Нема тајни договори што значат избегнување на правдата

Во прашање се денови до завршување на истрагата на Јавното обвинителство за бегството на поранешниот премиер Никола Груевски, но тврдам дека политиката немала замешано...

Кога глумците се бават со политика

Не постои недостаток на глумци кои се подготвени да ги заменат филмските платна со политиката. Па така, магазинот „Политико“ ги издвои најдобрите глумци кои...

Политиката го дозагади воздухот

И додека ПМ 10 честичките со несмален интензитет секојдневно нѐ трујат сите, без разлика на политичката, социјалната или каква било друга припадност, политичките партии...

Уставниот суд вклештен помеѓу правото и политиката

Како институција што треба да ги штити уставноста и законитоста, Уставниот суд честопати се нашол, благо речено, во позиција што оддавала впечаток дека можеби...

Невада со мнозинство женски пратеници

Невада создаде историја, стана првата американска држава во чие Законодавно собрание ќе има мнозинство на женски пратеници. Одборот на Комесарите во округот Кларк направија две...

Заев очекува помирување и поддршка за уставните амандмани

Премиерот Зоран Заев денеска изрази уверување дека ќе добие целосна поддршка од пратениците за уставните амандамни и дека процесот ќе се заокружи околу средината...

Треба ли религијата да молчи пред политиката?

Во Македонија честопати се случува верски лидери и претставници на верските заедници гласно да зборуваат за одредени политички настани, што за многумина значи и...

Ќе престане ли конечно турбуленцијата во македонската политика?

Очекува ли некој сѐ уште турбулентен политички период по денешната седница на Уставниот суд, на која ќе се расправа и одлучува за иницијативата за...

Програмите или условувањата како водилка во политиката

Наместо појдовната точка во политичкото функционирање и преговарање да биде во рамките на предизборните програми и ветувања на партиите, македонскиот начин на „демократско“ владеење...