-1.2 C
Skopje
28.10.2021 - 7:31

Ознака: полимерна банкнота

Бизнис – инфо

„Ербас“ укинува 2.300 работни места Европскиот воздухопловен концерн „Ербас“ најави дека до крајот на 2021 година ќе укине повеќе од 2.300 работни места во Одделот...

Полимерни банкноти од 10 и од 50 денари од 15 мај

Од 15-ти следниот месец Народната банка на Република Македонија првпат воведува полимерни банкноти со апоенска вредност од 10 до 50 денари. - Од 15 мај...