12.8 C
Skopje
25.7.2021 - 5:41

Ознака: полигон

Балканот како полигон на воени вежби на глобалните сили

Во овој период на балканскиот простор се одржуваат заеднички воени вежби на националните безбедносни сили со НАТО-единиците, предводени од американска команда, додека во Србија...

„Одлучен удар“ на полигонот Криволак

Во рамките на отворениот ден за новинарите, завчера на армискиот полигон Криволак беа презентирани дел од активностите на македонските и на американските војници, кои...

Битола доби сообраќаен полигон

На новиот полигон во Битола, денес за прв пат кандидатите полагаа за добивање на возачка дозвола, со што официјално по пауза од шест години,...

Битола добива полигон за полагање возачки испити

Во изминатите пет години, кандидатите за возачи беа принудени да полагаат во Ресен или во Прилеп Кандидатите за нови возачи конечно ќе можат да полагаат...

Воениот полигон Криволак како адут за поголема безбедност

Полигонот Криволак може да е еден од нашите најдобри адути што можеме да им ги понудиме како база на сојузниците при еден евентуален таков...

Северна Кореја го уништи полигонот за нуклеарни тестови

Северна Кореја денеска, во присуство на странски новинари, го уништила полигонот за изведување нуклеарни проби. Полигонот Пунгџери се состои од мрежа од тунели ископни длабоко...

Северна Кореја кон крајот на мај ќе го уништи полигонот за...

Северна Кореја кон крајот на овој месец ќе го затвори и уништи полигонот за нуклеарно тестирање. Зависно од временските услови, уништувањето на полигонот ќе се...