Ознака: Поларните

Како изгледа животот во „престолнината“ на поларните мечки

Нема патишта што водат до малиот канадски град Черчил, но тоа не ги спречува илјадниците туристи да одат да го посетат секоја есен. Тоа...

Поларните мечки може да исчезнат до крајот на 21 век

Поради климатските промени, поларните мечки може да исчезнат до крајот на 21 век, велат експертите и повикуваат на итно дејствување кога станува збор за...