Ознака: поларна светлина

Финска ќе им дава имиња на поларните светлини за да привлече...

Финската кампања „Посетете ја арктичка Европа“ како проект за соработка меѓу Финска, Шведска и Норвешка, под покровителство на Европска Унија, има за цел поларните...

Поларната ноќ во Мурманск

  Од 2 декември, па сѐ до 11 јануари, трае двомесечната поларна ноќ во Мурманск, најголемиот град на Арктикот во североисточна Русија. Во текот на двата...