Ознака: полагање

Студентите ќе полагаат испити со маски и ракавици

Владата објави Протокол за утврдување и постапување на јавните и приватните високообразовни установи во земјата, односно единиците во состав на истите, при изведување на...

Правото не може да се сведе на заокружување

Досегашниот начин на полагање на стручниот испит за правници, односно правосудниот испит, меѓу правниците предизвикуваше бурни дебати и критики околу тоа дали испитот треба...

Матурантите на испит – започна полагањето државна матура 

Учениците кои годинава завршија четиригодишно образование денеска го полагаат првиот предмет - странски јазик кој е дел од државната матура. На 8 јуни се...

Битола добива полигон за полагање возачки испити

Во изминатите пет години, кандидатите за возачи беа принудени да полагаат во Ресен или во Прилеп Кандидатите за нови возачи конечно ќе можат да полагаат...