Ознака: познат

Дивото горење медицински отпад одамна и е познато на јавноста

„Нова Македонија“ уште пред седум години новинарски го истражи и публикува сторија за непрописно горење медицински отпад. Битолската фирма „Екоклуб“, која деновиве се најде...

Познатиот бугарски писател Алек Попов награден на „Про-За Балкан“

Бугарскиот писател Алек Попов е годинашен добитник на наградата за авторски придонес кон развојот на книжевноста на Балканот - „прозарт“. Авторот на хит-романите „Мисија...

Доаѓа познатиот литературен агент Пјер Астие

На седмото издание на интернационалниот литературен фестивал „Про-за Балкан“, кој ќе се одржи од 19 до 22 мај на неколку локации во Скопје, ќе...