Ознака: пожарите

Што научивме од пожарите?

Можеби Владата ќе најде за сходно да одговори за мерките и активностите преземени од 2019 до 2021 година, но доколку се погледне реакцијата на...

Награди за пожарникарите од Градот, превентивни мерки за заштита од пожари...

Градските власти велат дека за да се овозможат подобри и побезбедни услови за работа на пожарникарите, Град Скопје континуирано вложува во човечкиот, но и...

За пожарите на отворено виновници сме ние!

Според Трајче Кметовски, помошник-командант за развој во противпожарната бригада на Скопје, од први јануари годинава во Скопје имало вкупно 760 пожари, а од нив...

Украина тврди дека пожарите околу Чернобил се ставени под контрола

Пожарите што со денови беснееја околу напуштената нуклеарна централа во Чернобил и ги зголемија стравувањата од радијација се ставени под контрола, соопштија украинските власти....