Ознака: поетски фестивал

Во Битола почнува поетскиот фестивал „Поетски синтези“

Меѓународниот поетски фестивал „Поетски синтези-2018“ по десетти пат ќе се одржи на 7 јули во 19 часот, во Центарот за култура во Битола, во...

Познати финалистите за поетскиот фестивал „Литературни искри“ во Гостивар

Десет поети од Македонија и по еден од Бугарија и Србија се борат за наградите на петтото издание на Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри...