10.8 C
Skopje
25.10.2021 - 13:45

Ознака: подобрува

Регионот се обврза дека ќе ја подобрува железницата

Декларацијата за подобрување на квалитетот и брзината на услугите на железничката мрежа преку проширување на трансевропската транспортна мрежа во согласност со стандардите на Европската...

Животни – Чувањето мачка ги подобрува здравствените проблеми

Истражувањето на австралискиот институт за медицински истражувања „Бејкер“, со кое биле опфатени околу 6.000 луѓе, покажало дека луѓето што чуваат миленичиња во просек имаат...

ЕБОР преку кредити ќе им ја подобрува енергетската ефикасност на зградите...

Европска банка за обнова и развој (ЕБОР), во соработка со една од домашните комерцијални банки, ќе додели пет милиони евра преку кредити наменети за...

Учењето странски јазик ја подобрува функцијата на мозокот

Експертите откриле дека изучувањето странски јазик има свои придобивки за здравјето на мозокот. Учењето втор јазик може да биде многу корисно хоби за нашето...

Кина ги подобрува пазарните услови

Со воведување регулатива за подобрување на бизнис-климата, Кина ќе преземе дополнителни чекори за поттикнување врвна пазарно ориентирана бизнис-клима, регулирана со цврста правна рамка. Државниот...

Се подобрува здравствената состојба на Асанж

По наглото губење на тежината, Џулијан Асанж е во стабилна состојба и наскоро ќе биде во доволно добра здравствена состојба за да ја напушти...