Ознака: подобрување

Во потрага по решенија за подобрување на статусот на новинарите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) неодамна констатира дека трендот со нападите врз новинарите никако да се намали и тие, се чини, несакано се зголемуваат...

Фаучи: До крајот на летото ќе видиме напредок во борбата против...

Водечкиот имунолог во САД, Ентони Фаучи, изјави дека до крајот на летото или почетокот на есента ќе се забележи голем напредок во борбата против...

Борис Џонсон не е повеќе на интензивна нега

Британскиот премиер, Борис Џонсон, веќе не е на одделот за интензивна нега. Од неговата канцеларија известија дека тој се чувствува многу добро. - Премиерот е пренесен...

МОСТ забележал подобрување на транспарентноста на Собранието

Транспарентноста на собраниските комисии се зголемила за повеќе од двапати, но таа не е конзистентна, односно има периоди во кои значително флуктуира, оцени граѓанската...

Ангеловска: Интензивно работиме на подобрување на фискалната транспарентност

Интезивно се работи на реформи во управувањето со јавните финансии, особено во насока на подобрување на фискалната транспарентност и нов интегриран информациски систем за...

Подобрување на социјалната положба на руралните жени

Зголемување на можностите за вработување на жените од руралните средини, признавање на неплатениот труд на жените, наоѓање решенија за жените од руралните средини што...

МВР и општина Битола со нови решенија за подобрување на сообраќајот...

Претставници на Министерството за внатрешни работи и општина Битола заеднички ќе изработат нови сообраќајни решенија за подобрување на сообраќајот на неколку локации во градот,...

Со унапредување на регионалната соработка се подобрува грижата за пациентите

Во рамки на овогодинешното македонско претседавање со Здравствената мрежа на Југоисточна Европа, денеска и утре во просториите на Министерството за надворешни работи се одржува...