6.9 C
Skopje
4.12.2020 - 22:47

Ознака: подобар

Кааван, најосамениот слон на светот, во потрага по подобар живот

Најосамениот слон на светот, Кааван, по цели 35 години, конечно, доби медицинска дозвола да ја напушти зоолошката градина во Пакистан во потрага по подобар...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (24) Не знам дали сте знаеле ама капините припаѓаат во фамилијата рози. Тие растат како грмушки на кои зреат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Праските содржат многу витамини и минерали, а особено се значајни поради големата содржина на калиум. Токму заради тоа Кинезите веруваат дека праските го продолжуваат...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (20) Додека да дојде ред да одиме на „Празијада“ во струмичко Василево, потребно е нешто повеќе да знаеме за...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

ПЕСНИ КРАТКИ - ЗА ПЛОДОВИ СЛАТКИ! (18) Конечно и ова лето ги донесе летните денови со повисоки температури, а верувам дека за сите деца тоа...

Со поголема продуктивност до подобар стандард

Упатените во економските политики посочуваат дека државата треба да го насочи фокусoт кон секторите што можат да дадат придонес во економскиот раст, секторите во...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Сте слушнале ли за физалис? Претпоставувам дека многумина од вас ниту слушнале, ниту виделе такво растение, кое иако има сладок вкус спаѓа во групата...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Пиперката, како и доматот, како да е синоним за долгото топло лето. Пиперките, заедно со доматот, модриот патлиџан и компирот, ѝ припаѓаат на иста...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Едноставно летото не може да се замисли без сочните лубеници начичкани со црни семчиња во внатрешноста. Иако е блага, а обично благите плодови ги...

Нема подобар лекар друг од д-р Овошје и д-р Зеленчук!

Дојде време. Црешите веќе узреаја. Веќе ги има во продавниците, на пазарите и во маркетите. Крајот на мај и почетокот на јуни ни носат...