6.2 C
Skopje
25.1.2020 - 16:39

Ознака: поделеност

Шпанија и по 80 години поделена околу граѓанската војна

Шпанската граѓанска војна заврши на денешен ден пред 80 години, но годишнината од крајот на крвавиот судир ја открива поделбата во шпанското општество, информира...

Венецуелската криза ја покажа поделеноста во Унијата

Повеќе земји на Европската Унија, вклучувајќи ги и големите членки Франција, Германија и Британија, официјално го признаа Хуан Гуаидо за привремен претседател на Венецуела,...

Поделеноста на партиите ја загрозува исплатата на пензиите

Од први февруари би можело да престанат сите исплати од државниот буџет, вклучувајќи ги и исплатите на пензиите, поради незаседавањето на Домот на народите...

Македонија на дланка или НАТО и ЕУ на гранка

Настани, симболи, алузии Несомнено, по децении свечено и обединувачко славење на денот на двата празника, ова беше првиот Илинден што има специфични и сосема различни...

Ќе ѝ наштети ли на МПЦ поделеноста во Бугарската црква?

Дали разногласието меѓу бугарските владици може негативно да се одрази во комуникацијата меѓу двете цркви и дополнително да го усложни и забави процесот за...