Ознака: поголем

Поголем одзив – поголем легитимитет на изборите

Поголемиот одзив на избирачките места, го зголемува легитимитетот на изборите. Поголемиот одзив го покажува нивото на политичката култура на општеството и, веројатно, во последно...

Дигитализација на компаниите за поголем успех на пазарите

Светските истражувања покажуваат дека расте онлајн-трговијата, што е уште еден показател дека дигитализацијата зема замав и неопходно е компаниите брзо да се приспособат на...

Преку иновативност до конкурентност и поголем извоз

Повеќето од македонските компании, пред сѐ малите и средните претпријатија, немаат можности за инвестирање во иновации и технологија, и се кадровски, финансиски и технички...