Ознака: поврат

145 милиони евра поврат на ДДВ кон фирмите од почетокот на...

Од почетокот на годината заклучно април фирмите добиле поврат на ДДВ од 145 милиони евра. Тоа е за 16,7% повеќе во однос на претходната...

Над 200 милиони евра поврат на ДДВ

Над 14,5 милијарди денари или 236,4 милиони евра се инјектирани во стопанството во првата половина од годинава, преку редовен и неселективен поврат на ДДВ...

Со „Мој ДДВ“ до побела економија

Секако дека мерката за поврат на данокот е добредојдена и особено пожелна со оглед на фактот дека бизнисмените постојано укажуваат на проблемот со сивата...

Поврат на ДДВ ќе има само за сметки до 30.000 денари

Од први јули започнува реализацијата на владината долго најавувана мерка за враќање 15 проценти од данокот на додадена вредност (ДДВ) на граѓаните. Со оваа...

Моделот за повратот на ДДВ за граѓаните допрва ќе се утврдува

Откако премиерот Зоран Заев викендов најави дека веќе од први јули ќе почне повратот на ДДВ, се стекна впечаток дека на процесот веќе се...