20.1 C
Skopje
21.7.2019 - 0:41

Ознака: повици

Русија планира да се исклучи од Интернет за да ја тестира...

Рускиот парламент лани усвои нацрт-закон со кој се бара од руските интернет-провајдери да обезбедат независност на Рускиот интернет-простор (РИП) и, во случај на странска агресија,...

Крај на „хуманитарните“ агресии?

Меѓународниот кривичен суд (МКС) деновиве доби овластување да гони лица за извршено злосторство воена агресија. Оваа реформа има нејаснотии, но е чекор напред во...