Ознака: повеќе

Зошто Запад нема да направи повеќе за Балканот?

Востановената практика да се бара од Западот да направи повеќе за балканските земји се соочува со две непријатни вистини. Прво, Балканот е далеку од...

Под „мраз“ цените на повеќе производи

Замрзнувањето на цените ќе важи во трговијата на големо и во трговијата на мало. Одлуката за определување највисоки цени на основните прехранбени производи што...

Вежбањето на ладно време може да согори повеќе калории

Вежбањето на ладно време може да доведе до согорување повеќе калории, поради дополнителната енергија потребна за загревање на телото, но во исто време процентот...

Новите соларни панели собираат повеќе енергија

Компанијата „Смарт флауер солар“, со седиште во Бостон, произведува соларни панели во форма на сончоглед, кои генерираат повеќе енергија од конвенционалните панели. Сончевата структура...

Од НАТО очекувавме многу повеќе

НАТО им помага и на оние што не се членки назначени како „партнери“ за да го изградат својот одбранбен капацитет, подобро да управуваат со...

Пестицидите што се користат на фармите убиваат сѐ повеќе пчели

Пестицидите што им се продаваат на фармерите и веќе се мешаат во коктели може да убијат двојно повеќе пчели, покажала анализата на 90 спроведени...

Летото ни носи повеќе кражби

Од Министерството за внатрешни работи велат дека во однос на заштитата на вредните предмети, кога заминуваат од својот дом граѓаните треба да бидат особено...

Најосамената куќа крие повеќе мистерии

Од зомби-апокалипса до фактот дека воопшто не постои, повеќе мистерии се поврзуваат со најосамената куќа на светот. Постојат многу приказни што кружат за една бела...

Денот на победата е повеќе од празник

Автор: Сергеј Баздникин, амбасадор на Руската Федерација во Македонија Утре, на 9 мај, светот ќе ја одбележува 76-годишнината од големата победа над фашизмот. За нашата...

Борба против третиот бран на коронавирусот на повеќе фронтови

Здравствените власти во земјите од регионот, покрај со зголемениот број на заболени лица од ковид-19, се соочуваат и со сѐ поголемите притисоци за олабавување...