Ознака: побарувачка

Понуда и побарувачка на „берза за невакцинирани“

Во повеќе европски држави функционира таканаречена алтернативна онлајн берза, преку која се бараат работници или партнери за дружење, но под услов да не се...

ЕП 2022 ќе постави рекорд, има невидена побарувачка за...

Интересот за женското Европско првенство во 2022 година во Англија продолжува да расте по минатомесечното извлекување на групите, што се рефлектира со рекордниот број...

Голема побарувачка за работници во САД

Милиони Американци ги загубија своите работни места на почетокот на пандемијата на коронавирусот и поради ширењето на делта-сојот, тие не брзаат да се вратат...

Индустријата во расчекор помеѓу побарувачката и понудата на работна сила

Дали и колку намалувањето на бројот на работниците во индустријата е сигнал за намалено индустриско производство, а со тоа и на извозот, кои би...

Опадна побарувачката за добиток за Курбан-бајрам

Сопствениците на стада овци што нудат дел од својот добиток за овој празник, велат дека оваа година интересот за купување е нешто помал Деновиве живоста...

Рекордна побарувачка за работници во Германија

Побарувачката на компаниите за нови работници во Германија во јули е на највисоко ниво, а најголема побарувачка е регистрирана во секторот информациско-комуникациска технологија, соопшти...

Зголемена побарувачка на претпријатијата за кредити во првиот квартал

Во првото тримесечје од годинава забележано е зголемување на вкупната побарувачка на корпоративни кредити, а банките укажуваат на натамошен раст на побарувачката. Во анкетата на...