Ознака: плаќање

Унија на ЗМТАС: Сите медицински сестри што се префрлени треба да...

Сите медицински сестри што се префрлени, надополнети, преструктуирани од едно на друго одделение, во други институции, во ковид-центрите, треба да бидат платени под тие...

Банките апелираат да се плаќа преку интернет

Македонската банкарска асоцијација информира дека банките и штедилниците интензивно преземаат активности за заштита на здравјето на клиентите. - Апелираме до граѓаните, заради заштита на јавното...

Наплатните пунктови спас од провизии за плаќање сметки во банки и...

За плаќањето сметки во банките износот на провизиите достигна и 45 денари, како на пример за сметките за парно. Токму поради тоа најголем дел...

Дел од заостанатите сметки ќе може да се плаќаат без камата

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ информира дека граѓаните на Скопје ќе можат да ги платат заостанатите сметки за вода и смет без камата во...

Саудиските власти скапо ја плаќаат тишината за Кашоги

Покрај тоа што четирите деца на убиениот новинар добиваат илјадници долари месечно, тие добиле и големи куќи за саудиските власти да се осигураат дека...

НЛБ со нов начин на плаќање

НЛБ банка ја промовираше новата услуга НЛБ пеј мобилен паричник, која овозможува бесконтактно плаќање на продажните места преку мобилен телефон. Станува збор за современа...

„Водовод и канализација“ со веб-услуга за брзо плаќање сметки

„Плати брзо“ е новата веб-услуга што ја воведе јавното претпријатие „Водовод и канализација“ за електронско плаќање на сметките за вода. Преку неа претпријатието на...

Мобилните телефони како современ инструмент за плаќање

Искористеноста на оваа услуга во моментов во Македонија не е на многу високо ниво. Во согласност со расположивите податоци од платежната статистика, кои се...