Ознака: плаќаат

Кои се американските гиганти што не плаќаат данок

Педесет и пет најголеми американски корпорации, вклучувајќи ги и „Најки“ и „Федекс“, не платиле данок на доход за повеќе од 40 милијарди долари профит...

Американците плаќаат највисока цена за породување во светот

Светските медиуми се преполни со вџашувачки стории за цената што ја плаќаат граѓаните за користењето на здравствениот систем во САД, особено кога станува збор...

По смртта на саканите плаќаат илјадници долари за нивните мозоци

Руската компанија за крионика „Криорус“ чува 70 мозоци во течен азот, во буриња високи неколку метри Пораснавме со научнофантастични филмови што сугерираа дека напредната технологија...

Сараевчани плаќаат откуп за регистарски таблички

Откако криминалците ќе ги украдат табличките од паркираните автомобили, тие оставаат порака со броеви на телефони и бараат пари за да им ги вратат...

Во Стразбур се плаќаат грешките на домашното судство

Зголемениот број обраќања на македонските граѓани до Европскиот суд за човекови права во Стразбур, секако, се должи на поголемата информираност за нивните права и...

Плаќаат комуналии на жими мајка

Нерешените инфраструктурни зафати во повеќето новоизградени населби најчесто се должат на нереалните ветувања на локалните власти, кои брзајќи да ги наполнат општинските каси наплатуваат...

Граѓаните сè уште повеќе сакаат да плаќаат во кеш

Македонските граѓани сè уште повеќе сакаат да плаќаат во кеш и покрај големите можности што ги нудат новите електронски начини за плаќања. Последните податоци...