Ознака: плашат

Децата се депресивни и се плашат да бидат сами дома

Ваквата слика во главниот град на Хрватска е одраз на начинот на живот за време на пандемијата или, како што се забележува во истражувањето,...

Жените се плашат од змии, а мажите од стоматолог

Фобиите се стручно име за сите видови неоправдани и претерани стравови што ги мачат луѓето. Всушност, нема таканаречени феномени, работи или мисли што не...

Србите се плашат од доселување на мигрантите

Проблемот со мигрантите во БиХ доби и меѓуетнички карактер, а кај месното население се пренесе стравот од можно доселување на странците во местата каде...

Зајаците – домашни миленици што се плашат од човечки допир

Доколку зајакот не го прифаќа допирот на сопственикот, може да стане агресивен поради стравот, а тоа претставува проблем во секојдневниот соживот, особено кога е...