Ознака: плати

Нема зголемување на платите на замениците на претседателот на Владата

Со измените во Законот за плата и другите надоместоци на избраните и именуваните лица во Република Македонија се врши само терминолошко усогласување на Законот...

Општина Тетово со одговор на барањата на пожарникарите

Општина Тетово испрати соопштение по однос на јавно изразениот револт на синдикатот на пожарникарите во градот. Територијалната противпожaрна единица во Тетово несомнено е една...

Тетовските пожарникари бараат плати како колегите низ Македонија

Синдикатот на тетовските пожарникари одржа прес-конференција на која објавија и обвинија дека општина Тетово е меѓу ретките во Македонија која не им дава плати...

Манчевски: Без датум за преговори со ЕУ, нема покачување на платите...

Ако Македонија не испорача резултати за да добие датум за преговори со ЕУ во јуни, а клучен дел за тоа е реформата во јавната...

Филипче: Ваква инвестиција во платите не се случила со години

Направивме многу напори и не само што докторите ќе добијат 10 проценти зголемување на платата од јануари 2019 година, туку и медицинските сестри кои...

СОНК бара зголемување на платите од јануари, а не од септември

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК се залага зголемувањето на платите во овие дејности да биде од 1...

МВР: Од 1 декември зголемување на платите за полициските службеници

Министерството за внатрешни работи во периодот од јуни 2017 година досега постојано работи на подобрување на условите за работа на полициските службеници, нешто што...

Независниот синдикат на полицијата бара поголеми плати

Независниот синдикат на полицијата бара еднократно покачување на платите за 20 проценти од јануари 2019 година наместо зголемувањето на платите што го најави министерот...

Нереалните плати во јавниот и во државниот сектор ја уништуваат економијата

Диспропорција во платите се случува само во сектори каде што нема реален пазар, велат упатените, посочувајќи дека во сектори каде што пазарот е развиен,...

Сметката на „Секјуриком“ ќе биде одмрзната за исплата на платите за...

Вработените во „Секјуриком“ ќе ја добијат платата за јули и август. Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска соопшти дека...