-1.2 C
Skopje
25.1.2022 - 12:45

Ознака: плати

Платите на здравствените работници в година ќе пораснат за 5 отсто

Министерот за здравство, Венко Филипче, и синдикалните здруженија на здравствените работници, потпишаа анекс на колективниот договор според кој во годината што следува е предвидено...

Балканска колизија на цени и плати

Во земјите од регионот постои несразмерност на цените за одредени производи според платите. Најголеми разлики во однос на цените што важат за балканскиот и...

Ќе се субвенционираат плати уште за 438 невработени

Дополнителни 438 невработени лица ќе бидат опфатени со меркaтa за субвенционирање плати преку Оперативниот план на активни програми и мерки за вработување и услуги...

Евростат: Жените во ЕУ имаат просечно 14,1 процент пониски плати од...

Во 2019 година жените во ЕУ имаа просечно 14,1 процент пониска бруто-плата по час од мажите, покажуваат податоците на Европскиот завод за статистика. - Постои...

Вработените без плати, а парите во џеб – сопственици на фирми...

Без плата во октомври останале 338 вработени во 179 фирми на кои државата им дала финансиска помош за исплата на платите, објави директорката на...

Ќе се покачат платите на пожарникарите

По разговорите кои претставниците на градот Скопје и на Владата ги водеа со синдикатите на скопските пожарникари решен е долгогодишниот проблем со покачувањето на...

Бесими: Од идниот месец ќе се исплаќаат по 6.000 денари за...

Законските измени за 22 мерки од вкупно 31 мерка од Четвртиот пакет, кои се во надлежност на Министерството за финансии, се веќе донесени или...

Девет услови кои работодавачите мора да ги исполнат за да добијат...

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, ја објасни постапката за добивање на финансиска поддршка за работодавачите, за исплата на плати во октомври,...

Надминат проблемот со платите во културата

Социјалните партнери, Министерството за култура и синдикатите од културата, СОНК и СКРМ, денеска одржаа работна средба на која беше разговарано за надминување на проблемите...

ФИТР: Запира финансирањето на компаниите кои се најдоа на листата на...

Фондот за иновации и технолошки развој соопшти дека ја запира реализацијата на проектите од компании што се најдоа на листата на УЈП за неисплатени...