Ознака: плата

Пленковиќ: Просечната плата во Хрватска за четири години ќе биде 1.000...

Хрватскиот мандатар, Андреј Пленковиќ, денеска соопшти дека новата влада ќе ги исполни ветувањата за раст на просечната и минималната плата и дека просечната плата...

Колкава плата треба да земат вработените кои се на принуден одмор?

Во врска со интересот на јавноста за надоместоците на работниците на плата, министерството за труд и социјална политика информира дека Законот за работните односи...

САД: Без плата остануваат 43.000 работници од компанијата „Волт дизни“

Компанијата „Волт дизни“ планира од идната недела да престане да ги исплаќа платите за 43.000 работници кои не доаѓаат на работа поради затворањето поради...

Менаџерите на Тутунски комбинат ќе земат минимална плата – разликата ќе...

Одборот на директори на државната компанија Тутунски комбинат АД Прилеп донесе одлука на целокупниот менаџмент во компанијата за месец април да му биде исплатена...

Путин предлага платени неработни денови до 30 април

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека платените слободни денови во Русија ќе бидат продолжени до 30 април. - Сè уште не го достигнавме врвот на...

Директорите на Здравствен дом Скопје платата за март ѝ ја донираат...

Од ЈЗУ Здравствен дом Скопје информираат дека директорите на оваа установа, професорот Виктор Исјановски и Бесим Кока, се откажуваат од платата за месец март. Овие...

Европскиот и македонскиот минималец како небо и земја

Токму ваквите согледувања и огромни разлики во економската развиеност на државите укажуваат на потребата од итни промени во економските политики во Македонија, во насока...

Државата ќе исплатува половина од платата на повратниците

Државата ќе покрива половина од минималната месечна плата, доколку Бугарите што работат во странство се вратат во земјата и почнат да работат во малите...

Минималната плата ги скара пратениците од власта и опозицијата

Минималната плата ги скара пратениците од власта и опозицијата, при што за едните е популистички чекор, а за другите решение во вистински момент. На собраниската...

Наставниците ја очекуваат одлуката за покачувањето на платите

Вработените во образованието се очекува да дознаат кога ќе го добијат новото покачување на платите, на денешната средба меѓу министерот Арбер Адеми и претставниците...