Ознака: пластични кеси

Австрија во новата година без пластични кеси

Во Австрија од почетокот на годината се применува забраната за продажба на еднократно употребливи пластични кеси. Законот предвидува преоден период до крајот на 2020 година,...

Германија ги забранува пластичните кеси

Германската влада усвои предлог-закон за забрана на пластични кеси во малопродажба, со исклучок на помали кеси за пакување на овошје и зеленчук. Во случај на...

Германија најави закон за забрана на пластичните кеси

Германија планира воведување на закон со кој ќе се забрани употребата на пластичните кеси, бидејќи доброволниот договор со трговците да се намали нивната употреба...