27.8 C
Skopje
17.9.2021 - 15:33

Ознака: Пласница

До 15 часот во општина Пласница гласале вкупно 1 658 избирачи

На денешните предвремени локални избори , што се организираат во општина Пласница, до 15 часот своето демократско право на глас го искористија 1658 граѓани...

Во општина Пласница се гаси едно избирачко место на предвремените локални...

Во општина Пласница на предвремените локални избори, своето избирачко право можат да го искористат 4.954 граѓани од четири села - Пласница, Преглово, Лисичани и...

Вкупно 58 ученици учат од телевизија зашто немаат компјутер

ПЛАСНИЦА Триесет и осум ученици од централното основно училиште „Мустафа Кемал Ататурк“ во селото Пласница немаат можност да следат настава на далечина затоа што немаат...

Жителите во Преглово конечно ќе имаат вода за пиење

ПЛАСНИЦА По многу години и децении и жителите на Преглово, село со 1.400 жители во Општина Пласница, конечно ќе го симнат од дневен ред проблемот...

Алија Јахоски e единствен кадидат за градоначалник на Пласница

На претстојните предвремени локални избори што ќе се одржат во декември, Алија Јахоски од ДУИ е единствениот кадидат што ќе ја побара од граѓаните...

Во општина Пласница нема пријавено независен кандидат за градоначалник

Во општина Пласница во предвидениот рок нема ниеден кандидат што собра 100 потписи од месните жители за да се кандидира за градоначалник на претстојните...

Интензивна инфраструктурна активност во општина Пласница

И покрај проблемите со коронавирусот и намалените приливи во локалниот буџет, сепак во општина Пласница изнаоѓаат начин како да обезбедат доволно средства, за да...

Хуманите пласничани им изградија нови домови на двајца свои соселани

ПЛАСНИЦА По иницијатива на Општина Пласница, како и на голем број печалбари по потекло од овој крај, две семејства што досега немале соодветен простор за...

Висока излезност во Македонски Брод, Кичево на рамништето од првиот круг

Според бројките добиени во 15 часот, општина Македонски Брод бележи висока излезност од близу 50 отсто, Кичево на рамништето од првиот круг, додека во...

Двајца татковци и нивните синови се тепале во Пласница

Во селото Пласница дошло до физичка пресметка помеѓу двајца татковци и нивните синови, сите од Пласница. Како што соопштија од МВР вчера во 23.20 часот...